Idén is lesz nemzetközi sakkverseny Szolnokon

Megosztás

A tavaly nyáron nagy sikerrel megrendezett Szolnok Agóra Open után idén sem kell aggódniuk a sakk szerelmeseinek, már ami a hivatalos megmérettetést és versenyt illeti. Márciusban ismét hagyományteremtő sakkversenyre hívják az érdeklődőket az Aba-Novák Agóra Kulturális Központban.

„2024. március 9-én rendezzük meg Szolnokon a Szolnok Agóra Rapid Open Nemzetközi Sakkversenyt. Csakúgy, mint 2023 nyarán, a küzdelmek színtere a régió kulturális és közösségi életének meghatározó centruma, az Aba-Novák Agóra Kulturális Központ, mely pompás színhelyt biztosít a rendezvény lebonyolításához” – olvasható a verseny főszervezőjének, Dr. Szalóki Árpádnak a közleményében.

A nevezési díj 3 000 Ft/fő. A bajnoki címet nyerő sakkozó 35 000 Ft díjazásban részesül, valamint egy kupát, érmet és oklevelet is hazavihet, összesen az első hat helyezett nyer pénzjutalmat.

A dobogó második és harmadik helyét elfoglaló csapatok érmet és oklevelet kapnak, az első helyezettnek ezek mellé serleg is jár. A pénzdíjazásban nem részesülő versenyzők között 10 000 Ft értékű ajándékcsomagot sorsolnak ki.

Fontos megjegyzés, hogy a tájékoztató szerint a versenyen csak a 2024. évre érvényes versenyengedéllyel lehet részt venni, külföldi játékos esetében pedig csak rendezett FRD esetén. A FIDE verseny ideje alatt az épületben amatőr rapid versenyt is rendeznek három korcsoportban.

A program fő támogatója az NHSZ Szolnok, fővédnöke pedig a helyi ügyvezetőjük, Lits László. További támogató a Marnevall Zrt. és Szolnok Város Önkormányzata.

Nevezni március 8-ig lehet Dr. Szalóki Árpádnál a [email protected] email címen, vagy a +36 30 983-3346-os telefonszámon, illetve ezt aznap a helyszínen is megtehetik reggeli 8:45-ig, 1000 Ft-os helyszíni nevezési díjjal.

Kép: agoraszolnok.hu

Kapcsolódó cikkek